Αστερόσκονη - Παιδικός Σταθμός

Τραγουδώ και γυμνάζομαι .......... στην Αστερόσκονη!!!

Η μουσικοκινητική αγωγή είναι η συνάντηση της μουσικής, του λόγου και της κίνησης που δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να αξιοποιήσουν τις υπάρχουσες εμπειρίες τους ώστε να αναπτυχθούν σωματικά, γνωστικά και συναισθηματικά. Επίσης αναπτύσσουν τη δημιουργικότητα και τη συνεργασία και ευαισθητοποιούνται απέναντι στις τέχνες. Η δημιουργική αυτή κίνηση επιτρέπει στα παιδιά να εκφράσουν ιδέες, συναισθήματα, να λύσουν ρυθμικά προβλήματα, να αυτοσχεδιάσουν και να ερμηνεύσουν απλές συνθέσεις. Προτείνονται στα παιδιά καταστάσεις εξερεύνησης και ανταλλαγής προκειμένου να καταλήξουν στον αυτοσχεδιασμό.

        Έτσι κι εμείς εδώ στην αγκαλιά της Αστερόσκονης προσπαθούμε μέσω της μουσικοκινητικής αγωγής να ενεργοποιήσουμε τις παραπάνω δεξιότητες στα παιδιά. Βέβαια τα αστεράκια μας έχουν μεγάλη αγάπη για τη μουσική και την κίνηση επομένως οι δραστηριότητες μας γίνονται με περισσότερο κέφι!   

       Αρχικά ξεκινήσαμε ομαλά με μουσικοκινητικά τραγούδια που ακούγοντας τους στίχους κάνουμε τις απαραίτητες κινήσεις ώστε να εντάξουμε τα παιδιά στην έννοια της μουσικοκινητικής αγωγής για να βιώνουν μέσα από το σώμα τους τις έννοιες του ρυθμού, του χώρου και του χρόνου. Αργότερα συνεχίσαμε με πιο σύνθετες δραστηριότητες όπου τα παιδιά καλούνταν να μιμηθούν μέσω του τραγουδιού τις περιπέτειες μίας αρκούδας, τα καλπάσματα που κάνουν τα αλογάκια, τις γατούλες που προσπαθούν να πιάσουν ψηλά τα πουλάκια και τα πηδηματάκια που κάνουν τα βατραχάκια (δραστηριότητες από το βιβλίο <<Τραγουδώ κι γυμνάζομαι>> της Μαρίας Κυνηγού). 

 

 

        Έτσι λοιπόν περνάμε ευχάριστα στο χώρο της Αστερόσκονης προσπαθώντας μέσω του παιχνιδιού και της διασκέδασης να δώσουμε τα σωστά θεμέλια στα παιδιά ώστε να αναπτύξουν την προσωπικότητα τους, να διευκολύνουμε την κοινωνική τους εξέλιξη και να ανοίξουν τα φτερά της φαντασίας τους.