Αστερόσκονη - Παιδικός Σταθμός

Το παιδί και η μουσική!!!

Η μουσική συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη των παιδιών. Από πολύ μικρή ηλικία παρατηρούμε τα παιδιά να κουνιούνται στο ρυθμό της και να προσπαθούν να συντονιστούν στους ήχους της. Κουνάνε χεράκια, ποδαράκια και δείχνουν χαρούμενα όταν ακούνε τους αγαπημένους τους ήχους! Αγαπούν ιδιαίτερα τα τραγούδια που έχουν ρυθμό, ενέργεια, και πολύ εύκολα μπορούν τέτοια τραγούδια να αλλάξουν άμεσα τη διάθεση τους. Ο χορός, τα παλαμάκια και το τραγούδι ψυχαγωγούν και προσφέρουν απόλαυση στα παιδιά! Η μουσική όμως δεν δίνει μόνο ενέργεια αλλά διεγείρει συνολικά τη νοημοσύνη και τη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών. Αλληλεπιδρά με το μυαλό και το σώμα ενώ βοηθά τα παιδιά ψυχικά, συναισθηματικά, κοινωνικά, καθώς και σωματικά. Επιπλέον η μουσική βοηθά τα μικρά παιδιά να κατανοούν έννοιες όπως: ψηλά και χαμηλά, γρήγορα και αργά, ξεκινώ και σταματώ.

        Έτσι λοιπόν και εμείς στην τάξη μας με μουσική  διασκεδάζουμε, χαλαρώνουμε, ταξιδεύουμε, ονειρευόμαστε! Καθημερινά τραγουδάμε όλοι μαζί, πειραματιζόμαστε με τα μουσικά όργανα, δημιουργούμε μέσα από τους ήχους, χαλαρώνουμε και εκφραζόμαστε μέσω του σώματος. Η μουσική δεν σταματά να μας συντροφεύει σε κάθε μας στιγμή. Παίζουμε με μουσική, γευματίζουμε με μουσική, κοιμόμαστε μα και ξυπνάμε με μουσική! Κάθε ημέρα για εμάς είναι ένα ταξίδι στον κόσμο της μουσικής. Ο ρυθμός και οι νότες είναι οι οδηγοί μας ενώ η διασκέδαση και η ξεγνιασιά είναι οι προορισμοί μας!

 

           

Για κάθε ένα από τα βρεφάκια μας η μουσική σημαίνει κάτι δαφορετικό!

-Για τον Δημήτρη η μουσική σημαίνει παιχνίδι και διασκέδαση !

-Για την Ελένη και την Θεοδώρα η μουσική σημαίνει χορός! 

-Για την Άννα Ζωή η μουσική σημαίνει σφιχτές αγκαλιές και γλυκά φιλιά !

-Για την Ματίνα η μουσική σημαίνει τραγούδι!

-Για τον Άγγελο και την Λίλιαν  η μουσική σημαίνει χαλάρωση !

Η κάθε στιγμή για εμάς στην ΄΄Αστερόσκονη ΄΄ είναι ξεχωριστή. Δεν σταματάμε να γεμίζουμε τις αποσκευές μας με εμπειρίες που θα μας συντροφεύουν για όλη μας την ζωή και θα μας υπενθυμίζουν την ανεκτίμητη αξία της ΦΙΛΙΑΣ, της ΑΓΑΠΗΣ ,της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ και της ΓΝΩΣΗΣ!